Клуб .:. Вековете на Атанас Буров

Бъдете един от нашите членове...

Миналото, настоящето и бъдещето на моята родна Горна Оряховица винаги много ме интересуват и вълнуват. Затова с удовлетворение прочетох книгата „Вековете на Атанас Буров” от Николай Увалиев. Интересът ми към нея бе подсилен и от факта, че във времето на бездушие и бездуховност биографиите на такива знакови за нацията личности са крайно необходими. Банкерът, държавникът и родолюбецът остава неизлечим отпечатък върху най-важните исторически събития на България.

А неговата мъдрост, житейски дела и саможертва за родината са най-достоен пример за следване. Затова „Вековете на Буров” стои на нощното ми шкафче като настолна книга. Чета я и препрочитам, беседвам с мои близки за неговите сентенции и с удоволствие ги разпространявам, за да не се забравят.

В книгата на Николай Увалиев намерих много данни за демократа и за човека Буров, които бяха убягнали от другите автори, пишещи за него. Родствената близост на Увалиев и това, че той е роден в Горна Оряховица е неговото голямо предимство. А за увлекателния, жив и достоверен разказ моята благодарност, защото за личността – символ на моя град и на цяла България – всяко творческо старание е похвално!

От позицията на член в близкото минало на Националния педагогически съвет искам да споделя, че за предложената от Вас и доц. Стефан Дражев идея за създаване на електронен наставник се подписвам с двете си ръце. По този начин наистина учениците и от най-отдалечените и от селските училища чрез интернет ще имат безплатен и равен достъп до най-квалифицираните учители.

Преглеждания: 58

Коментар

Трябва да сте член на Клуб .:. Вековете на Атанас Буров, за да добавяте коментари!

Включи се в Клуб .:. Вековете на Атанас Буров

© 2022   Created by Николай Увалиев.   Представено от

Докладвай проблем  |  Условия на обслужване