Клуб .:. Вековете на Атанас Буров

Бъдете един от нашите членове...

В офиса ми на юрист между многобройните специализирани книги, законници и справочници от една година достойно място заема единствената художествена книга и тя е "Вековете на Атанас Буров". Към нея посягам, когато имам нужда да потърся приянтен събеседник за отмора и когато ми потрябва умен съветник при решаване на сложните лични и обществени проблеми. Затова често се хващам да казвам: А Буров как би постъпил? Ето например от дългата си юридическа практика установявам колко е бил прав като твърди: "Ако си адвокат умри, но спечели делото на доверителя си. Ако си съдия - съди де юре и по съвест, защото извършителят на престъплението и потърпевшият имат свои права - спази ги. Ако си търговец и административен служител уважи клиента си, той ти дава хляба и парите. Не прави сечено на съседа си. Ако ти му помогнеш днес, той ще ти помогне утре. Не бъди злопаметен, забрави обидите. Дума дупка не прави..."
Този голям родолюбец е прозрял и друга истина: "Личният просперитет има смисъл само тогава, когато допринася за просперитета на милата ни България."
Ето защо аз с основание го считам за мъдрец и учител на всички нас, независимо от възраста и професията. А това в голяма степен дължа на автора Николай Увалиев, който с умението си на добър разказвач е успял да ни разкрие загадачния образ на държавника, финансиста и преди всичко на Човека Атанас Буров, който чрез книгата живее заедно с нас.
Затова често прелиствам страниците на тая полезна и увлекателна книга. А сега, когато открих този изискан интелектуален клуб в инернет имам чувството ,че често ще се застоявам тук и с удоволствие ще беседвам с членовете му.
Надежда Денчева
частен съдия изпълнител

Преглеждания: 149

Коментар

Трябва да сте член на Клуб .:. Вековете на Атанас Буров, за да добавяте коментари!

Включи се в Клуб .:. Вековете на Атанас Буров

© 2021   Created by Николай Увалиев.   Представено от

Докладвай проблем  |  Условия на обслужване