Клуб .:. Вековете на Атанас Буров

Бъдете един от нашите членове...

,,Вековете на Буров” всъщност не са ,,векове”, а само един динамичен век. Чудесен и драматичен век, през който един забравен европейски народ с многовековна история търси себе си и своето място сред …

,,Вековете на Буров” всъщност не са ,,векове”, а само един динамичен век. Чудесен и драматичен век, през който един забравен европейски народ с многовековна история търси себе си и своето място сред другите народи. С неповторим бит, традиции и духовност. С широк кръгозор, със силния си национален характер, уникална изобретателност и предприемчивост. С чувство за съвремие, градеж и мисия. Проникновен разказ за един необикновен живот, изживян в праведна човешка мъдрост. И с много поуки.
Защото повече от сто години ние българите все ,,започваме”, но все сме ,,в началото» …
Това е най-малкото, което би могло да се каже за чудесния исторически роман за Атанас Буров от Николай Увалиев. Художественият разказ излиза извън рамките на един обикновен човешки живот и трябва да се прочете от повече българи.
Книгата ,,Вековете на Буров” бе сред представителните подаръци, които получи всеки от делегатите на Първия велик събор на българите, проведен на 1 – 3 ноември 2009 година във Варна.
Авторът е председател на медийната комисия към Световния парламент на българите и неговата дейност е неразделна част от този голям и родолюбив процес.
Клубът ,,Вековете на Атанас Буров” е линк към официалния сайт на Асоциацията на българите по света www.assobulg.com. Той е широко отворен за всички българи, където и да се намират.

Преглеждания: 64

Коментар

Трябва да сте член на Клуб .:. Вековете на Атанас Буров, за да добавяте коментари!

Включи се в Клуб .:. Вековете на Атанас Буров

© 2022   Created by Николай Увалиев.   Представено от

Докладвай проблем  |  Условия на обслужване